Mautic Community Forums

Mautic Instance Freezing

Hi I am new to Mautic, but have loved playing around with the demo and have now installed it on my server. I have been having trouble with mautic freezing. I can access any of the menus on the left hand menu and loads reasonable quick but if I go to add a new item by clicking +new button mautic freezes. If I try to then navigate to another section such as Components and forms it still continues to freeze. If I manually type the url in it takes me straight to the selected item. I am using this under a HTTPS certificate and have the base URL as https://www.yourdomain.com.au. Am I missing something here. I have a friend that has installed Mautic also and his version works just fine except its not HTTPS, its just HTTP.



Any help on this would be greatly appreciated. Thanks in Advance.

Hi I am new to Mautic, but have loved playing around with the demo and have now installed it on my server. I have been having trouble with mautic freezing. I can access any of the menus on the left hand menu and loads reasonable quick but if I go to add a new item by clicking +new button mautic freezes. If I try to then navigate to another section such as Components and forms it still continues to freeze. If I manually type the url in it takes me straight to the selected item. I am using this under a HTTPS certificate and have the base URL as https://www.yourdomain.com.au. Am I missing something here. I have a friend that has installed Mautic also and his version works just fine except its not HTTPS, its just HTTP.

Any help on this would be greatly appreciated. Thanks in Advance.

Can you please have a look at the console in your browser (usually F12 is the shortcut) and your server error logs to see what’s listed there after it freezes

Hi Elenchus

Thanks for the response.
This is what the console is saying in google chrome

dashboard:9 A Parser-blocking, cross-origin script, https://ajax.cloudflare.com/cdn-cgi/nexp/dok3v=088620b277/cloudflare.min.js, is invoked via document.write. This may be blocked by the browser if the device has poor network connectivity.
VM149 dashboard:1 Mixed Content: The page at ‘https://www.themarketingkitchen.com.au/s/dashboard’ was loaded over HTTPS, but requested an insecure image ‘http://i2.wp.com/www.themarketingkitchen.com.au/media/images/avatar.png’. This content should also be served over HTTPS.
app.js?v23a5df98:15 Uncaught TypeError: Cannot read property ‘ENTER_BR’ of undefined

I thought that the rocket loader may becausing an issue so I have turned it off.
I hope this may help a bit, Ill check server side logs shortly.

Thanks

Hi Elenchus,

I have also disabled the auto minify for javascript, css and html in cloudflare and has fixed the problem. Thanks for pointing me in the right direction with looking into the browser errors I would have not even thought to look there for the answer.

No worries. Glad you got it sorted