Mautic Community Forums

Mautic SSL op subdomein

Beste Jan,Via het volgende topic begreep ik dat jij ervaring hebt met SSL certificaten en Mautic: https://www.mautic.org/community/index.php/1442-mautic-cloudflare-cdn-w-ssl/0 Ik loop hier nu zelf mee te stoeien en vroeg mij af of je mij uit de brand kan helpen.De situatie is als volgt.Mijn hoofddomein is eliteresults.nl

Mautic heb ik draaien op mautic.eliteresults.nlEliteresults.nl draait op een andere server/hosting partij (Xelmedia) dan mautic.eliteresults.nl (Vimexx). Voor eliteresults.nl heb ik een SSL lopen via Cloudflare. Mautic.eliteresults.nl draait nu zonder SSL, dit krijg ik niet voor elkaar.Als ik in mautic de settings van http naar https wijzig dan kan ik niet meer inloggen. Dan beland ik namelijk op het DirectAdmin panel login van Vimexx.Heb jij enig idee hoe mautic.eliteresults.nl kan laten draaien met SSL? Ik hoop dat je mij een zetje in de goede richting kan geven. Alvast bedankt en een fijne dag.Met vriendelijke groet,

Bas Maas

Beste Jan,

Via het volgende topic begreep ik dat jij ervaring hebt met SSL certificaten en Mautic: https://www.mautic.org/community/index.php/1442-mautic-cloudflare-cdn-w-ssl/0 Ik loop hier nu zelf mee te stoeien en vroeg mij af of je mij uit de brand kan helpen.

De situatie is als volgt.

Mijn hoofddomein is eliteresults.nl
Mautic heb ik draaien op mautic.eliteresults.nl

Eliteresults.nl draait op een andere server/hosting partij (Xelmedia) dan mautic.eliteresults.nl (Vimexx). Voor eliteresults.nl heb ik een SSL lopen via Cloudflare. Mautic.eliteresults.nl draait nu zonder SSL, dit krijg ik niet voor elkaar.Als ik in mautic de settings van http naar https wijzig dan kan ik niet meer inloggen. Dan beland ik namelijk op het DirectAdmin panel login van Vimexx.

Heb jij enig idee hoe mautic.eliteresults.nl kan laten draaien met SSL? Ik hoop dat je mij een zetje in de goede richting kan geven. Alvast bedankt en een fijne dag.

Met vriendelijke groet,
Bas Maas

Hallo Bas,

De combinatie van Mautic en Cloudflare Flexible SSL was niet optimaal. Ik ben er inmiddels vanaf gestapt.

Wat wel ideaal is, is een gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt. De meeste hosters ondersteunen dit inmiddels. Ik raad je aan om hierop over te stappen en Cloudflare te laten voor wat het is.

Kijk eens in je DirectAdmin of vergelijkbaar in Vimexx. Misschien kun je daar een certificaatje van Let’s Encrypt aanvragen voor de subdomein. Is in een paar tellen gebeurd. Wordt dit niet aangeboden, kijk dan eens mij Xelmedia, waar je de hoofdsite hebt gehost. Waarom gebruik je eigenlijk 2 hosters?

Groet, Jan