Mautic Community Forums

Installation Step 1 gives Internal server error

Mautic Installation Step 1 complete and gives error - Internal server error.

Database form is completed, and then database and tables are created in the system, but the wizard comes to the internal server error hence unable to move to step 2

Below are the logs found on server -



[Wed Apr 22 14:52:58 2015] [warn] [client 116.75.51.188] mod_fcgid: read data timeout in 45 seconds, referer: http://mat.demosites.info/installer/step/1

[Wed Apr 22 14:52:58 2015] [error] [client 116.75.51.188] Premature end of script headers: index.php, referer: http://mat.demosites.info/installer/step/1



Please help with solution !!!

Mautic Installation Step 1 complete and gives error - Internal server error.
Database form is completed, and then database and tables are created in the system, but the wizard comes to the internal server error hence unable to move to step 2
Below are the logs found on server -

[Wed Apr 22 14:52:58 2015] [warn] [client 116.75.51.188] mod_fcgid: read data timeout in 45 seconds, referer: http://mat.demosites.info/installer/step/1
[Wed Apr 22 14:52:58 2015] [error] [client 116.75.51.188] Premature end of script headers: index.php, referer: http://mat.demosites.info/installer/step/1

Please help with solution !!!

It looks like it is hitting the fcgi limit while trying to install the database and data. Is this on a shared host or a VPS? If a VPS, you may look into increasing fcgi’s FcgidIOTimeout setting. If on a shared host, check to see if they are willing to increase that 45 second timeout a little bit.

Thanks,
Alan

Hi! I´ve got the same problem think so. It´s a VPS. Actually I´ve got opened this problem:

https://www.mautic.org/community/index.php/381-safe-mode-is-enabled-or-an-open-basedir-is-set-in

I’m trying to reinstall mautic and in step 1 gives me the same error. My question is what if I have previously set on my VPS the name of the database user and password or otherwise have to fill in the details for installing Mautic create the database?

The safe_mode is off. PHP version 5.5.15 is now.

Best regards!