Mautic Community Forums

Tracking Pixel works only on Mautic Hosted Service

Hi,

First I would like to thank you for your wonderful effort

I have tired to make tracking pixel to work on my self hosted server V1.3.1, but each time I have a different experience. Let me explain

1- I installed the software on a Linux server (Ubuntu 14.04.4 LTS with LAMP stack) installation went fine but tracking pixel did not work at all.

2- I installed the software in a windows server with wamp stack installation went fine, tracking pixel works, but it did not show the IP, it only says anonymous



Mautic_Anonymous.png



3- I created a free account @ mautic.com everything went fine, tracking pixel works fine as well.



mautic_ip.png



But I want it to work in my own server.

Any advise will be highly appreciated.



Regards


Hello (I’m new to forum, first post, please be gentle with me).

Not for me it doesn’t - what am I doing wrong - have I misunderstood how it works ???

What is the URL I should use - my Mautic hosted account is at ex-l-ence.mautic.com so should the url for the pixel be: http://ex-l-ence.mautic.com/mtracking.gif or something else entirely ???

Then, am I right in putting the line: "<img src=“http://ex-l-ence.mautic.com/mtracking.gif>” on my website’s (www.ex-l-ence.com) home page ???

Boy, I am a complete newbie at this !!!

Thanks for any help !!!

Ummmmm think I have figured it out - it didn’t show a visit to the site from the same browser that I was looking at the dashboard from…

Hi,
First I would like to thank you for your wonderful effort
I have tired to make tracking pixel to work on my self hosted server V1.3.1, but each time I have a different experience. Let me explain
1- I installed the software on a Linux server (Ubuntu 14.04.4 LTS with LAMP stack) installation went fine but tracking pixel did not work at all.
2- I installed the software in a windows server with wamp stack installation went fine, tracking pixel works, but it did not show the IP, it only says anonymous

3- I created a free account @ mautic.com everything went fine, tracking pixel works fine as well.

But I want it to work in my own server.
Any advise will be highly appreciated.

Regards