Mautic Community Forums

Mautic email errors

I am unable to send emails in mautic. The test connection works but mails are not being sent. It gets resolved briefly when i reboot.



Here are the logs



2017-09-29 20:01:21] mautic.ERROR: [MAIL ERROR] Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out Log data: ++ Starting Swift_Transport_EsmtpTransport << 220 smtp.sendwhile.net ESMTP Sendmail 8.14.7/8.14.7; Fri, 29 Sep 2017 20:00:21 GMT >> EHLO mautic.sendwhile.net << 250-smtp.sendwhile.net Hello smtp.sendwhile.net [139.162.232.56], pleased to meet you 250-ENHANCEDSTATUSCODES 250-PIPELINING 250-8BITMIME 250-SIZE 250-DSN 250-ETRN 250-DELIVERBY 250 HELP ++ Swift_Transport_EsmtpTransport started >> MAIL FROM: << 250 2.1.0 … Sender ok !! Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out (code: 0) !! Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out (code: 0) (send) [] []

[2017-09-29 20:03:15] mautic.ERROR: [MAIL ERROR] Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out Log data: ++ Starting Swift_Transport_EsmtpTransport << 220 smtp.sendwhile.net ESMTP Sendmail 8.14.7/8.14.7; Fri, 29 Sep 2017 20:01:53 GMT >> EHLO mautic.sendwhile.net << 250-smtp.sendwhile.net Hello smtp.sendwhile.net [139.162.232.56], pleased to meet you 250-ENHANCEDSTATUSCODES 250-PIPELINING 250-8BITMIME 250-SIZE 250-DSN 250-ETRN 250-DELIVERBY 250 HELP ++ Swift_Transport_EsmtpTransport started >> MAIL FROM: << 250 2.1.0 … Sender ok !! Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out (code: 0) !! Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out (code: 0) (send) [] []



[2017-09-29 20:10:58] mautic.ERROR: [MAIL ERROR] Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out Log data: ++ Starting Swift_Transport_EsmtpTransport << 220 smtp.sendwhile.net ESMTP Sendmail 8.14.7/8.14.7; Fri, 29 Sep 2017 20:09:58 GMT >> EHLO mautic.sendwhile.net << 250-smtp.sendwhile.net Hello smtp.sendwhile.net [139.162.232.56], pleased to meet you 250-ENHANCEDSTATUSCODES 250-PIPELINING 250-8BITMIME 250-SIZE 250-DSN 250-ETRN 250-DELIVERBY 250 HELP ++ Swift_Transport_EsmtpTransport started >> MAIL FROM: << 250 2.1.0 … Sender ok !! Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out (code: 0) !! Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out (code: 0) (send) [] []

[2017-09-29 20:10:59] mautic.CRITICAL: Uncaught PHP Exception InvalidArgumentException: “Malformed UTF-8 characters, possibly incorrectly encoded” at /var/www/vhosts/mautic/vendor/symfony/http-foundation/JsonResponse.php line 164 {“exception”:"[object] (InvalidArgumentException(code: 0): Malformed UTF-8 characters, possibly incorrectly encoded at /var/www/vhosts/mautic/vendor/symfony/http-foundation/JsonResponse.php:164)"} []

[2017-09-29 20:12:31] mautic.ERROR: [MAIL ERROR] Connection to localhost:25 Timed Out Log data: ++ Starting Swift_Transport_EsmtpTransport << 220 smtp.sendwhile.net ESMTP Sendmail 8.14.7/8.14.7; Fri, 29 Sep 2017 20:11:31 GMT >> EHLO mautic.sendwhile.net << 250-smtp.sendwhile.net Hello localhost [127.0.0.1], pleased to meet you 250-ENHANCEDSTATUSCODES 250-PIPELINING 250-8BITMIME 250-SIZE 250-DSN 250-ETRN 250-DELIVERBY 250 HELP ++ Swift_Transport_EsmtpTransport started >> MAIL FROM: << 250 2.1.0 … Sender ok !! Connection to localhost:25 Timed Out (code: 0) !! Connection to localhost:25 Timed Out (code: 0) (send) [] []

[2017-09-29 20:14:13] mautic.CRITICAL: Uncaught PHP Exception InvalidArgumentException: “Malformed UTF-8 characters, possibly incorrectly encoded” at /var/www/vhosts/mautic/vendor/symfony/http-foundation/JsonResponse.php line 164 {“exception”:"[object] (InvalidArgumentException(code: 0): Malformed UTF-8 characters, possibly incorrectly encoded at /var/www/vhosts/mautic/vendor/symfony/http-foundation/JsonResponse.php:164)"} []

I am unable to send emails in mautic. The test connection works but mails are not being sent. It gets resolved briefly when i reboot.

Here are the logs

2017-09-29 20:01:21] mautic.ERROR: [MAIL ERROR] Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out Log data: ++ Starting Swift_Transport_EsmtpTransport << 220 smtp.sendwhile.net ESMTP Sendmail 8.14.7/8.14.7; Fri, 29 Sep 2017 20:00:21 GMT >> EHLO mautic.sendwhile.net << 250-smtp.sendwhile.net Hello smtp.sendwhile.net [139.162.232.56], pleased to meet you 250-ENHANCEDSTATUSCODES 250-PIPELINING 250-8BITMIME 250-SIZE 250-DSN 250-ETRN 250-DELIVERBY 250 HELP ++ Swift_Transport_EsmtpTransport started >> MAIL FROM: << 250 2.1.0 … Sender ok !! Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out (code: 0) !! Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out (code: 0) (send) [] []
[2017-09-29 20:03:15] mautic.ERROR: [MAIL ERROR] Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out Log data: ++ Starting Swift_Transport_EsmtpTransport << 220 smtp.sendwhile.net ESMTP Sendmail 8.14.7/8.14.7; Fri, 29 Sep 2017 20:01:53 GMT >> EHLO mautic.sendwhile.net << 250-smtp.sendwhile.net Hello smtp.sendwhile.net [139.162.232.56], pleased to meet you 250-ENHANCEDSTATUSCODES 250-PIPELINING 250-8BITMIME 250-SIZE 250-DSN 250-ETRN 250-DELIVERBY 250 HELP ++ Swift_Transport_EsmtpTransport started >> MAIL FROM: << 250 2.1.0 … Sender ok !! Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out (code: 0) !! Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out (code: 0) (send) [] []

[2017-09-29 20:10:58] mautic.ERROR: [MAIL ERROR] Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out Log data: ++ Starting Swift_Transport_EsmtpTransport << 220 smtp.sendwhile.net ESMTP Sendmail 8.14.7/8.14.7; Fri, 29 Sep 2017 20:09:58 GMT >> EHLO mautic.sendwhile.net << 250-smtp.sendwhile.net Hello smtp.sendwhile.net [139.162.232.56], pleased to meet you 250-ENHANCEDSTATUSCODES 250-PIPELINING 250-8BITMIME 250-SIZE 250-DSN 250-ETRN 250-DELIVERBY 250 HELP ++ Swift_Transport_EsmtpTransport started >> MAIL FROM: << 250 2.1.0 … Sender ok !! Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out (code: 0) !! Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out (code: 0) (send) [] []
[2017-09-29 20:10:59] mautic.CRITICAL: Uncaught PHP Exception InvalidArgumentException: “Malformed UTF-8 characters, possibly incorrectly encoded” at /var/www/vhosts/mautic/vendor/symfony/http-foundation/JsonResponse.php line 164 {“exception”:"[object] (InvalidArgumentException(code: 0): Malformed UTF-8 characters, possibly incorrectly encoded at /var/www/vhosts/mautic/vendor/symfony/http-foundation/JsonResponse.php:164)"} []
[2017-09-29 20:12:31] mautic.ERROR: [MAIL ERROR] Connection to localhost:25 Timed Out Log data: ++ Starting Swift_Transport_EsmtpTransport << 220 smtp.sendwhile.net ESMTP Sendmail 8.14.7/8.14.7; Fri, 29 Sep 2017 20:11:31 GMT >> EHLO mautic.sendwhile.net << 250-smtp.sendwhile.net Hello localhost [127.0.0.1], pleased to meet you 250-ENHANCEDSTATUSCODES 250-PIPELINING 250-8BITMIME 250-SIZE 250-DSN 250-ETRN 250-DELIVERBY 250 HELP ++ Swift_Transport_EsmtpTransport started >> MAIL FROM: << 250 2.1.0 … Sender ok !! Connection to localhost:25 Timed Out (code: 0) !! Connection to localhost:25 Timed Out (code: 0) (send) [] []
[2017-09-29 20:14:13] mautic.CRITICAL: Uncaught PHP Exception InvalidArgumentException: “Malformed UTF-8 characters, possibly incorrectly encoded” at /var/www/vhosts/mautic/vendor/symfony/http-foundation/JsonResponse.php line 164 {“exception”:"[object] (InvalidArgumentException(code: 0): Malformed UTF-8 characters, possibly incorrectly encoded at /var/www/vhosts/mautic/vendor/symfony/http-foundation/JsonResponse.php:164)"} []

@ahsan2011
Sender ok !! Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out (code: 0) !! Connection to smtp.sendwhile.net:25 Timed Out (code: 0)

Ask whoever administers smtp.sendwhile.net about “Timed Out (code: 0)”

Hi Yosu
The mautic and SMTP is on the same server. the test email, and port 25 all works good.

Then YOU have to find out what Timed Out (code: 0) means.
Also recommended to look into the logs and find out what is going on.

oh! Try using a free email relay service and see what happens.