Mautic Community Forums

Opens and Clicks are not getting tracked

Hi guys,



I just starting to using Mautic. Everything seen to be working fine. I created some test email with link and image and send them to 3 of my test email.



uacA260.png



I did try to open it and click on the link but Mautic dashboard were not getting track.



Frymz2U.png



Am I missing something? Thanks you all!

Hi guys,

I just starting to using Mautic. Everything seen to be working fine. I created some test email with link and image and send them to 3 of my test email.

I did try to open it and click on the link but Mautic dashboard were not getting track.

Am I missing something? Thanks you all!

I just wrote a few notes about the tracking troubleshooting into the docs:

https://www.mautic.org/docs/emails/troubleshooting.html

Please, let me know if it helped.

Thanks for your reply,

I did make sure that my test email auto load the image, and the link is already replaced.

I currently using Ubuntu 14.04 with
NGINX (1.8.0):
PHP (5.6.10-1):

PHP version or NGINX is the problem?

Thanks

Were you logged into Mautic in the same browser session when you clicked the link? Mautic will ignore traffic of a logged in users to prevent skewing stats. I’m not sure if the same affects email opens if doing so from a webmail client and thus browser. Might try testing both from a private browser session.

Also, check the that the tracking pixel is embedded in the email and looks ok.

I try a difference browser and yes tracking is works fine. Thanks a lot.