Mautic Community Forums

Problem with Social Media Integration

Hi Everyone,



Im having a trouble upon the integration of Social Networking on my site. Under my social Plugins, I have succeeded on my facebook authorization but when I tried to add on one of my leads Facebook Account there was no Facebook/Social Profile Found under my lead’s account. No facebook feed data being pulled out under Lead’s Social Tab. Am I missing other ways to trigger my Social Aps?



Hoping for your soonest Reply… Thank you!

Hi Everyone,

Im having a trouble upon the integration of Social Networking on my site. Under my social Plugins, I have succeeded on my facebook authorization but when I tried to add on one of my leads Facebook Account there was no Facebook/Social Profile Found under my lead’s account. No facebook feed data being pulled out under Lead’s Social Tab. Am I missing other ways to trigger my Social Aps?

Hoping for your soonest Reply… Thank you!

Could you write step by step tutorial how did you do that? Maybe we’ll be able to find the problem from it.

Also, check logs (app/logs folder) if there is any PHP error.

Hi Thank you for reply,

First we authorized the facebook app under Plugins http://take.ms/twmwG (screenshot)
Then fill in the leads facebook profile here http://take.ms/0KQ5t I also tried the facebook profile url but it also didn’t work. Then I checked the leads social but there’s no social profile found under the leads social tab… so right now im having a hard time what will i be able to push in my Mautic Social Integration

In the first screenshot I can see the FB integration is Published: No. If you want it to work, you have to publish it. In the second screenshot, you try to get Facebook user by his email. Facebook API doesn’t allow to search for an user by email. You need to use Facebook username instead.

Hi,

I have successfully published my own fb app http://take.ms/bnbxr (screenshot) and tried to change my facebook account to my own username but still got the same error…

When you say error, is there some error message involved in the process? If no, could you check Mautic logs (app/logs directory) and server error logs?

Could you describe step by step what actions you’ve taken?

Hi,

No there’s no error message involved, its just that when i successfully authorized the fb app under plugins http://take.ms/mXlA8 (screenshot) then setup the leads facebook username here http://take.ms/lJW6B and hit save, but when i checked leads social tab and clicking the link doesn’t redirect me to anywhere http://take.ms/wTjzF .

There’s also no error regarding the app/logs and server error logs…

Ah, well, username is not the Facebook profile URL, but just the username

yes i also tried with just username… but got the same result…

Any updates with this

Do we have the latest documentation for making this social media integration happen. As a newbie I am finding this totally confusing

I have the exact same problem of @leynjin - same steps, same tests, same results (no Facebook under the Social tab for a contact with Facebook field filled)

@leynjin did you manage to make the Facebook integration work?

@escopecz thank you for helping out, but when the FB username doesn’t make the FB widget appear under the Social tab in that contact view, what could we be doing wrong?

Thank you.